Marrakech en Essaouira
Hoi,
We zitten momenteel in het kustplaatje Essaouira, hier zullen we tot vrijdag ochtend blijven om dan onze laatste nacht door te brengen in Marrakech.
We hebben al anderhalve dag doorgebracht in Marrakech. Marrakech is een drukke, moderne en toch ook antieke stad. We hebben een aantal bezienswaardigheden bezocht; zoals de tuin van Yves Saint Lorent, ruines met veel ooievaars, een paleis en natuurlijk het grote, bekende plein van Marrakech. Natuurlijk hebben we ook de gehele dag door de Souks rondgeslenterd, door de nauwe drukke straatjes met aan beide zijden winkeltjes.
In de avond zijn we naar het plein gegaan waar nu een heleboel eetkraampjes staan. Elke Marokkaan probeert je in zijn eetkraam te lokken, we vonden dit niet echt prettig.
Na een tocht van een paar uur over een saaie in aanleg zijnde weg komen we aan in Essaouira. Dit is een leuk oud piratenstadje aan de zee. Het stadje is wit en blauw gekleurd en heeft ook weer de typische smalle straatjes met zijn winkeltjes.
Vandaag zijn we langs het strand naar een buur dorpje gewandeld, in dit dorpje heeft Jimi Hendriks en Cat Stevens in de hippie tijd veel rondgehangen. Na een kopje thee te hebben gedronken in een oud cafeetje zijn we weer richting hotel gelopen. Deze middag gebruiken we om wat uit te rusten.
Morgen gaan we een aantal uren naar een Hamman, een badhuis. Vrijdag gaan we nog een halve dag naar Marrakech waar we zaterdag vroeg vertrekken naar huis.
We hebben ontzettend genoten van Marokko, een heel mooi land.
Groetjes en tot snel,
Ellenour en Marcel
Prachtige foto's! Nog veel plezier en we zullen de aswolk op afstand houden zodat jullie thuis kunnen komen.
Marianne
Hallo schatjes.
Wat hebben jullie weer een geweldige vacantie.
De foto,s zijn weer geweldig.
Geniet nog maar een paar dagen van jullie vacantie.
Jammer voor jullie maar ik ben blij als ik jullie weer zie.
Heel veel kusjes & knuffels.
liefs mam XXX.